Advies-eb » Specials » Kunst en design
Kennis moet je delen!

Overzicht kunstbeurzen en evenementen

Overzicht kunstbeurzen en evenementen Al vele eeuwen wordt er prachtige kunst gemaakt. Iedere stad van enig formaat beschikt wel over een eigen museum waar kunst wordt geëxposeerd. De laatste decennia zijn er ook diverse kunstbeurzen ontstaan die al vele jaren tienduizenden kunstliefhebbers en kunstverzamelaars trekken. Behalve kunstbeurzen ontstaan er ook steeds meer design evenementen.

Kunstbeurzen

Nederland beschikt over enkele zeer voorname kunstbeurzen. De bekendste is de Tefaf kunstbeurs in Maastricht. Mensen uit de hele wereld bezoeken dit evenement. Maar er zijn meer grote kunstbeurzen in Nederland. Op de kunstbeurzen tref je vooral veel kunstliefhebbers, kunstverzamelaars en uiteraard kunstenaars aan. Een kunstbeurs kan je bezoeken om gewoon te genieten van de kunstobjecten, maar ook het daadwerkelijk kopen of ruilen van kunstobjecten is mogelijk.

Design

Met de komst van moderne technologieën is de hedendaagse kunst sterk veranderd. Dankzij licht, geluid en computers is het mogelijk om steeds geavanceerdere vormen van kunst te produceren. Een voorbeeld van een evenement dat daar sterk op inspeelt op moderne trends is de Dutch Design Week in Eindhoven. Steeds meer grote steden organiseren evenementen waar de focus op 'design' ligt.
Schrijf mee!