Advies-eb » Specials » Verzekeringen

Overzicht verzekeringen

Overzicht verzekeringen Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Voorbeelden van verzekeringen zijn de autoverzekering, de inboedelverzekering, een woonverzekering, de zorgverzekering, een reisverzekering, enzovoorts. Maar hoe werkt het? En welke verzekering kan je het beste kiezen?

Waarom verzekeren?

Nederlanders zijn een volk dat zichzelf graag verzekerd. Maar waarom zou je jezelf verzekeren? De reden heeft over het algemeen een financiële achtergrond. Wanneer je eigenaar bent van dure producten is het erg kostbaar wanneer je deze ineens zou kwijtraken of wanneer er schade aan ontstaat. Deze kosten zijn meestal niet zomaar op te hoesten, voor de gewone burger zelfs meestal onbetaalbaar. Voorbeelden hiervan zijn een auto die total loss is verklaard, stormschade aan je woning of een dure operatie. Door jezelf te verzekeren tegen dit onheil voorkom je grote kosten ineens. Je betaalt namelijk periodiek een premie. Indien de gebeurtenis binnen de polis valt zal de verzekeraar de kosten vergoeden.

Uitvlakken risico's

Door jezelf te verzekeren vlak je dus risico's voor jezelf uit. Meestal ben je maandelijks de premie kwijt zonder dat er iets noemenswaardigs gebeurd, maar deze premiekosten zijn financieel draagbaar. In geval van groot onheil voorkom je echter hoge piekkosten, de verzekeraar neemt deze op haar rekening.

Welke verzekering kiezen?

Het is niet eenvoudig om de beste verzekering te kiezen. De polisvoorwaarden, vergoedingen en kosten zijn per verzekering en per verzekeraar weer anders. De beste verzekering vinden kost daarom flink wat tijd en gepuzzel. Gelukkig zijn er tegenwoordig websites die voor jou het zoekwerk kunnen doen. Vergelijkingssites als Independer.nl geven aan welke verzekering het beste bij je past. Je zult hiervoor wel zelf je wensen en prioriteiten moeten aangeven. Eventueel kan je ook een verzekeringsadviseur in de arm nemen. Zij zijn goed op de hoogte van de beste verzekeringen en ze zullen, indien het een goede adviseur is, tijdig aangeven wanneer het juiste moment is aangebroken om bijvoorbeeld over te stappen of een ander product af te nemen.

Senioren: welke zorgverzekering kiezen

De zorg wordt duurder en duurder, hierdoor stijgen ook uw zorgkosten. Dit geldt ook voor de zorgverzekering van ouderen en senioren. Het is niet eenvoudig om te bepalen welke zorgverzekering het beste…
FBTO Autoverzekering: premie, polis, afsluiten en opzeggen

FBTO Autoverzekering: premie, polis, afsluiten en opzeggen

De verzekeraar FBTO biedt een autoverzekering aan. Lees onderstaand alles over FBTO en de verschillende FBTO autoverzekeringen zoals de adres- en contactgegevens, de modules waaruit gekozen kan worden…
Hema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggen

Hema Verzekeringen: soorten verzekeringen, contact, inloggen

De verzekeringen van Hema zijn voordelig ten opzicht van grotere verzekeraars. Het is mogelijk om je voor bijna alles te verzekeren via Hema. Zo biedt Hema bijvoorbeeld een autoverzekering aan, maar o…
Gepubliceerd door Advies-eb op 19-12-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.