Advies-eb » Specials » Uitverkoop

Startdatum sale grote modeketens

Startdatum sale grote modeketens Het kopen van kleding en schoenen is een dure bezigheid. Vooral wanneer je helemaal de laatste mode wilt volgen. Het kan daarom lonen om kleding en schoenen in de uitverkoop te kopen. De uitverkoop wordt ook wel opruiming of solden genoemd.

Wat is de uitverkoop?

De uitverkoop heet in Nederland ook wel opruiming, sale of seizoensopruiming. In België worden vaak de termen solden of koopjes gebruikt. Tijdens een uitverkoop worden artikelen in een winkel verkocht voor een lagere prijs dan normaal.

Wanneer start de uitverkoop?

In Nederland zijn er geen vaste data voor de uitverkoop. Dit betekent dat er in feite het gehele jaar door uitverkoop mag plaatsvinden. Toch zijn er twee belangrijke uitverkoopperiodes per jaar, namelijk de zomersale en de wintersale. De zomersale vindt ongeveer plaats in de maanden juni en juli, de wintersale in de maanden december en januari. De exacte datum wordt nooit van tevoren aangekondigd door de winkels. Toch is de exacte datum wel ongeveer te voorspellen. Een manier om er toch achter te komen is door de startdata van de voorgaande jaren te bekijken. Te verwachten is namelijk dat de startdatum jaarlijks ongeveer gelijkertijd plaatsvindt. Voor de grote winkelketens zijn de startdata van de afgelopen jaren in de gaten gehouden.

Uitverkoop (solden) België

In België heet de uitverkoop solden of koopjes. In België is het iets eenvoudiger, daar liggen de data voor de uitverkoop namelijk vast. De wintersolden is jaarlijks van 3 tot en met 31 januari en de zomersolden van 1 tot en met 31 juli.

Meer shoppen?

Ook buiten de uitverkoop is er genoeg plezier met shoppen te beleven, kijk ook eens op:
Uitverkoop: wanneer begint sale mode, kleding en schoenen?

Uitverkoop: wanneer begint sale mode, kleding en schoenen?

Het kopen van kleding en schoenen is een dure bezigheid, vooral wanneer je de laatste mode wilt volgen. Wie het geduld heeft om wat langer te wachten koopt zijn of haar kleding en schoenen in de uitve…
Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?

Wanneer begint de online sale / uitverkoop van webshops?

Voor echte fashionista's is shoppen helemaal het einde. Helaas is het kopen van kleding, schoenen en andere mode een dure hobby. Wie de laatste mode in de garderobe aanwezig wil hebben moet diep in de…
Wanneer begint de uitverkoop en wanneer eindigt deze?

Wanneer begint de uitverkoop en wanneer eindigt deze?

Voor menig persoon die van mode houdt is de uitverkoop het jaarlijkse hoogtepunt. In feite zijn er twee hoogtepunten, namelijk de uitverkoop van zomerartikelen en de uitverkoop van winterartikelen. Do…
Gepubliceerd door Advies-eb op 29-11-2012, laatst gewijzigd op 17-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.